Медвеђи, дивљи, шумски, бели. Које је решење ове асоцијације?
Одговор је тачан – сремуш.

Сремуш је једна од најмоћнијих самониклих биљака, и често га називају еликсиром здравља. Осим поменутих имена, за сремуш се често користи и назив „убица отрова“ због своје невероватне моћи чишћења организма, пре свега органа за варење, крви, жучи, јетре. Нутриционисти препоручују сремуш као обавезан додатак исхрани, посебно почетком пролећа, када му је и сезона, како би се организам очистио од свих оних токсина који су се накупили у нашем телу током зиме.

Сезона сремуша почиње са првим данима пролећа а са брањем листова се престаје чим се на биљци појаве нежни бели цветови. Због истих га често замене са дивљим ђурђевком, који је отрован, па зато савет да уколико крећете у брање сремуша, потражите помоћ неког ко се разуме у самоникле биљке или једноставно, да бисте били сигурни, протрљате листове биљке прстима који обавезно миришу на бели лук.

Сремуш је најбоље конзумирати свеж, па је наш предлог витаминска салата која се једноставно припрема.
Добро исперите младе листове, те их исецкајте што ситније. Уз њих додајте зелену салату,  па их заједно помешајте с исецканим младим луком и ротквицом. Зачините са врха лимуновим соком и маслиновим уљем.