Традиционални , Салон вина у Параћину, 11. по реду, биће одржан у суботу, 2. марта, у хотелу Петрус, од 12 до 20 часова. У оквиру ове манифестације биће организовано такмичење за најбоља српска вина од аутохтоних сорти грожђa “Само наше”.

Параћински Салон вина, по квалитетном асортиману вина, броју излагача и посетилаца, свакако са пуним правом заузима значајно место у календару винских манифестација у Србији. До сада је интересовање за учешће на Салону вина исказало 70 излагача из земље и иностранства, а сваке године премијерно свој асортиман приказује нека нова винарија или вински подрум.

Општина Параћин и њена плодна побрђа, део су највећег виноградарског рејона у Србији. У винске књиге уписан је као рејон “Три Мораве”, а традиција узгајања аутохтоних сорти винове лозе и прављења домаћих вина дуга је више векова. Последњих година, све више је заљубљеника у виноградарство, како почетника тако и оних који са пуно елана занављају старе засаде чокота на својој дедовини. Управо зато, параћински Салон вина прилика је да се представе афирмисане винарије, мала породична газдинства и вински подруми, једном речју, сви они који у развоју винарства и виноградарства виде огромне привредне потенцијале и прилику да се Србија упише на мапу водећих виноградарских регија у Европи.

Организатор Салона вина је Туристичка организација Параћин у сарадњи са витешким редом “Стева Писар 1804” а покровитељ општина Параћин.