Кажу да Србија има на десетине “ијада”, али је само једна Ћупријска Цреваријада.
Ове године за мајсторску титулу у припреми специјалитета ” цревца на жару” надметало се око 40 екипа а према речима организатора, подељено је преко 250 килограма цреваца. Екипе су поред кулинарске умешности, исказале креативност и у декорацији штандова али и у називима екипа, са типично моравским призвуком. У Моравском парку након две године паузе, замирисала су цревца али и по које прасе на ражњу, гулаш и разноразна чудеса од меса.
Прво место и победнички пехар остао је на домаћем терену, код екипе “Ах ах” из Ћуприје. Друго место припало је комшијама из Јагодине, екипи “Слава смарти” из Јагодине, чији нам је капитен одао тајну да су зачини, зачинили њихову вицешампионску титулу. У припреми цреваца користили су чак 12 различитих зачина.
Екипа “Нид” из Травника играла је на искуство, јер је у својим редовима имала радиоаматере и пензионере. Успех је био загарантован, кажу.Најбоље декорисан штанд уредила је екипа “Етно ловачка кућа Ћимаре”, најлепши тањир екипа “Поштари” и посебна награда отишла је у руке најмлађих учесника, екипe Боранија КУД Железничар из Ћуприје.
Поред кулинарског дуела, тешка битка водила се на надметању у брзом испијању пива. Победник је ако штоперица не лаже криглу пива испио за неколико секунди.
Ове године на манифестацији је учествовало и неколико произвођача ракија као и пчелари са медним програмом.
Посетиоци су уживали у песми и игри фолклорних ансамбала, а посебно су били атрактивни наступи гостију из Румуније и Бугарске.